POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Vprašanja in odgovori

Za naročila  je poštnina za vse izdelke enaka in znaša 3,9 €. Pakiranje ter embalaža sta za vsa naročila brezplačna.

Naše pakete dostavljata GLS kurirska služba in Pošta Slovenije. Paketi so dostavljeni v najkrajšem možnem času. Če ob obisku kurirja niste dosegljivi, lahko na podlagi prejetega obvestila pokličete kurirja in se dogovorite za ponovno dostavo. Paket je lahko dostavljen tudi v službo, fakulteto, študentski dom, bencinski servis ali drugam, vendar vedno z dogovorom s kurirjem. Paket vas bo čakal 1 teden, po tem času se vrne nazaj k nam. V primeru, da izbranega izdelka ne bo na zalogi, vas bomo o tem čim prej obvestili po elektronski pošti.

 

Seveda, v tem primeru vam predlagamo plačilo preko Paypala ali Kartice, izdelke nato pošljemo na naslov, ki ga navedete v naročilu in se razlikuje od naslova plačnika. Izdelke kupljene za darilo vam, če želite, lahko tudi darilno zavijemo.

Čas dobave se razlikuje. Izdelke, ki jih imamo na zalogi v vam odpošljemo isti ali naslednji delovni dan, tako da ga prejmete v roku 2 delovnih dni. Za izdelke, ki jih imamo na zalogi v zunanjem skladišču pa je rok dobave 5-8 dni

 

Razumemo, da je preko interneta težje izbrati idealen izdelek in ravno zato, vam na TRICO.si omogočamo enostavno vračilo in zamenjavo izdelka v roku 14ih dni. Če niste zadovoljni z izdelkom, ki ste ga naročili ga lahko vrnete in povrnemo vam  znesek vašega naročila. Vsi vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, ne nošeni in ne odprti, ter vrnjeni z vsemi prejetimi deli in v originalnem pakiranju. 

Vsa podrobna navodila najdete tukaj!

V kolikor ste po naročilu prejeli napačen ali tovarniško okvarjen izdelek, nas prosim kontaktirajte, da vam ga zamenjamo z novim, delujočim izdelkom.

Za vse izdelke velja jamstvo do 12 mesecev, od dneva izdanega računa. Če se med garancijskim časom zgodi, da je izdelek spremenil lastnosti ali prenehal delovati, ga lahko vrnete in izdelek bo popravljen ali zamenjan za isti ali sorodni izdelek. V primeru, da nimamo možnosti storiti zgoraj navedenega, vam povrnemo znesek vrednosti izdelka, v roku 45ih delovnih dni, od prijave reklamacije. V primeru reklamacije, vas prosimo, da nas pred vračilom robe obvestite z e-mailom in opisanim problemom.

V TRICO.SI ponujamo naslednje načine plačila:

  • po povzetju
  • preko Paypal
  • s kreditno kartico Visa oz. Mastercard.

Več o načinu plačila je na voljo tukaj.

Znižane izdelke najdete pod zavihkom razprodaja, kode za popust dobite tudi s sodelovanjem v naših nagradnih igrah, našim zvestim strankam pa jih pošiljamo tudi v naših e-novicah.

Če naročila ne morete oddati, še enkrat preverite, če ste vpisali vse zahtevane podatke in, če so ti pravilni. Če ste že registriran uporabnik, se morate za oddajo naročila prijaviti s podatki, ki ste jih navedli ob registraciji. Če imate težave, nas kontaktirajte na e-mail info@trico.si ali na telefon 041 638 666 in z veseljem vam bomo pomagali.